Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 17:47

Ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα: Θερμή υποδοχή με συνθήματα «Ελλάς, Ελλάς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη Χειμάρρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο Όμηρος. Ο πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής, με ελληνικές σημαίες και συνθήματα. Κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές του έδωσαν λουλούδια και τον ευχαρίστησαν για τη επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη. Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ξεχωριστή στιγμή για μένα και τον ελληνισμό απανταχού. Θυμάμαι την επίσκεψη που έκανε σε αυτά τα χώματα ο Μητσοτάκης το 1991. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι που πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

Ευχαριστώ που κρατήσατε σε πολύ δύσκολα χρόνια και ειδικά οι μεγαλύτεροι, άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Στο πρόσωπό μου η ελληνική εθνική μειονότητα θα έχει έναν φίλο και συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Εσείς που επιλέξατε να μείνετε εδώ, είστε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά υπήρξα, είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας. Υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων είτε αναφερόμαστε στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, είτε στο δικαίωμα, τα παιδιά και τα εγγόνια σας να μαθαίνουν σε όλες τις βαθμίδες την ελληνική γλώσσα, είτε αναφερόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα των περιουσιακών σας δικαιωμάτων».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας, ότι «όπως λύνουμε τα ζητήματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα συνταξιοδοτικά σας, η κυβέρνηση θα είναι πάντα κοντά σας όπως ήταν όλες. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε θέλω επίσης να σας πω ότι πια η Ελλάδα μας είναι μια χώρα πιο ισχυρή και αναπτυσσόμενη και όσο καλύτερα πηγαίνει τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εσάς. Τον δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη θα τον βαδίσουμε όλοι μαζί. Όταν είδα τα μικρά παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο να μαθαίνουν τα ελληνικά. Είναι η επόμενη γενιά που πρέπει να μείνει στον τόπο της. Όσο προκόβει η Αλβανία τόσο θα προκόβουν και αυτά τα παιδιά. Και εμείς θα συμβάλουμε σε αυτό. Η Ελλάδα μεγαλώνει και ισχυροποιείται. Έχω μεγάλη χαρά να συνοδεύομαι από έναν δικό σας άνθρωπο, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του την Ελλάδα ολόκληρη, όλοι δακρύσαμε με τις επιτυχίες του και είμαι σίγουρος ότι αισθάνεται ξεχωριστή συγκίνηση που γύρισε στον τόπο του και βλάψει υψωμένες τις σημαίες. Πύρρο σε ευχαριστώ για όσα έκανες για την Ελλάδα και για τους συντοπίτες σου».

protothema.gr – Φωτο: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 377 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/